Recept: Geroosterde aardperen met rozemarijn

Ingrediënten

Recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C
  2. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn. Snijd de ui in parten.
  3. Schil de aardperen met een dunschiller en snij in parten.
  4. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Haal de tenen knoflook los en leg ze tussen de aardperen.
  6. Bestrooi met de rozemarijn en leg de ui ertussen.
  7. Besprenkel met de oli en bestrooi met zout.
  8. Rooster de groente in ca. 45 minuten in het midden van de oven gaar.


Combinatie tip

Lekker met biefstuk en stokbrood (Bron: Allerhande).

Overige informatie over de aardpeer

Aardperen zijn ook een bron van koolhydraten (inuline). Voor diabeten is het een goede bron van koolhydraten omdat de bloedsuikerspiegel niet verhoogt.

Gezondheidsvoordelen van de aardpeer

Aan aardpeer worden de volgende volksgeneeskundige eigenschappen toegeschreven; stoelgang bevorderend, verteringsbevorderend, gal stimulerend, vochtafdrijvend en zelfs libido stimulerend en zaad bevorderend (bron: lekkertafelen.nl).

Jouw eigen groenten oogsten?

De Spoolderberg is de eerste zelfoogsttuin van Zwolle! In plaats van een groentepakket op te halen, oogst je bij ons je eigen weekmenu bij elkaar. Wij zoeken abonnee’s die hun groenten hier zelf willen oogsten en wij zoeken vrijwilligers die helpen met het verzorgen van de tuin.