Ingrediënten
- 1 middelgrote koolraap, geschild en in blokjes van 2 cm gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel verse of gedroogde tijm (optioneel: rozemarijn)
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: een handje gehakte peterselie voor garnering
Recept
- Voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 200°C.
- Koolraap voorbereiden: Doe de blokjes koolraap in een grote kom. Voeg olijfolie, honing, tijm, zout en peper toe. Meng goed totdat alle blokjes bedekt zijn met het mengsel.
- Roosteren: Spreid de koolraapblokjes uit op een bakplaat, zodat ze in één laag liggen. Rooster ze ongeveer 30-35 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin en zacht zijn. Halverwege even omdraaien voor een gelijkmatige garing.
- Serveren: Haal de koolraap uit de oven en bestrooi eventueel met wat verse peterselie voor een frisse smaak.
Combinatie tip
Combineer met geroosterde wortel, pastinaak of aardappelen voor een kleurrijk groentegerecht!
Overige informatie over de aardpeer
Dit gerecht is eenvoudig en brengt de zoete en aardse smaken van koolraap naar voren. Het is een ideaal bijgerecht bij vlees, vis, of een vegetarische maaltijd!
Koolraap is rijk aan vitamine C, vezels en mineralen zoals kalium, calcium en magnesium.
De vezels zijn bevorderlijk voor de spijsvertering. Het is een seizoensgebonden wintergroente van oktober tot maart.