Recept: Mispeljam, Mispelcompote & Mispelcake

Ingrediënten

Recept Mispeljam

  1. Was de mispels en verwijder steeltjes en kroonbladeren. Je hoeft de pitten niet te verwijderen.
  2. Kook de mispels in een beetje water tot ze zacht zijn (ongeveer 20-30 minuten).
  3. Wrijf het mengsel door een zeef om de pulp te scheiden van de pitten en schillen.
  4. Weeg de pulp en voeg suiker toe (ongeveer 500 g suiker per kilo pulp).
  5. Voeg het citroensap en optioneel een kaneelstokje toe. Kook alles totdat de jam indikt.
  6. Giet de jam in gesteriliseerde potten en laat afkoelen.

Ingrediënten

Recept Mispelcompote

  1. Snijd de mispels doormidden en verwijder de pitten.
  2. Kook de mispels met water, suiker en het vanille- of kaneelstokje op laag vuur.
  3. Laat sudderen tot de mispels zacht zijn en de suiker is opgelost.
  4. Serveer warm of koud als dessert of bij wildgerechten.

Ingrediënten

Recept Mispelcake

  1. Klop de boter en suiker romig. Voeg een voor een de eieren toe.
  2. Meng de bloem, bakpoeder en zout, en voeg dit toe aan het mengsel.
  3. Roer de mispelpuree erdoor.
  4. Giet het beslag in een ingevette cakevorm en bak in een voorverwarmde oven op 175 °C gedurende 40-50 minuten.

Jouw eigen groenten oogsten?

De Spoolderberg is de eerste zelfoogsttuin van Zwolle! In plaats van een groentepakket op te halen, oogst je bij ons je eigen weekmenu bij elkaar. Wij zoeken abonnee’s die hun groenten hier zelf willen oogsten en wij zoeken vrijwilligers die helpen met het verzorgen van de tuin.