Ingrediënten
- 1 kg mispels (beurs)
- 500 g suiker
- Sap van 1 citroen
- Optioneel: kaneelstokje of steranijs
Recept Mispeljam
- Was de mispels en verwijder steeltjes en kroonbladeren. Je hoeft de pitten niet te verwijderen.
- Kook de mispels in een beetje water tot ze zacht zijn (ongeveer 20-30 minuten).
- Wrijf het mengsel door een zeef om de pulp te scheiden van de pitten en schillen.
- Weeg de pulp en voeg suiker toe (ongeveer 500 g suiker per kilo pulp).
- Voeg het citroensap en optioneel een kaneelstokje toe. Kook alles totdat de jam indikt.
- Giet de jam in gesteriliseerde potten en laat afkoelen.
Ingrediënten
- 500 g mispels
- 100 g suiker
- 1 vanillestokje of kaneelstokje
- 100 ml water
Recept Mispelcompote
- Snijd de mispels doormidden en verwijder de pitten.
- Kook de mispels met water, suiker en het vanille- of kaneelstokje op laag vuur.
- Laat sudderen tot de mispels zacht zijn en de suiker is opgelost.
- Serveer warm of koud als dessert of bij wildgerechten.
Ingrediënten
- 200 g mispelpuree (beurs mispels door een zeef gewreven)
- 200 g bloem
- 150 g suiker
- 150 g boter
- 3 eieren
- 1 tl bakpoeder
- Snufje zout
Recept Mispelcake
- Klop de boter en suiker romig. Voeg een voor een de eieren toe.
- Meng de bloem, bakpoeder en zout, en voeg dit toe aan het mengsel.
- Roer de mispelpuree erdoor.
- Giet het beslag in een ingevette cakevorm en bak in een voorverwarmde oven op 175 °C gedurende 40-50 minuten.